Hos oss är mångfalden viktig. Alla är lika värda vare sig du är gul, svart, vit, röd, blå, grön, gillar tjejer, killar, både och så vidare, så länge vi kan umgås på samma villkor och ha kul tillsammans. Vi är tydliga med att inte acceptera fördomar, rasism eller mobbing, orättvisor och penalism. Man kan även kalla det respekt helt enkelt.

Vi kallar oss för ”Straight friendly” för att uppmana till eftertanke om vad det är som händer när man grupperar människor i olika ”fack”, vi och dom. Istället för att tänka utanför boxen. Därför är det viktigt för oss att kunna erbjuda både en ny, men ändå genuin samlingsplats blandat med ett bra barhäng, god mat, kultur och mycket kärlek. Likaväl som ett ställe med klass och stil för oss alla.

Förr i tiden, på 1900-talet var det fortfarande tabu att vara homosexuell. Speciella klubbar startades, ofta med lägen på bakgator, industriområden, källarlokaler – allt för att inte synas eller utsättas för hatbrott. Inte sällan mördades homosexuella eller misshandlades illa. För många handlade det om att leva ett dubbelliv – utåt sett ett heterosexuellt liv men innerst inne ha känslor man inte fick visa eller leva efter. Att ”komma ut” var en lång och tuff process som ibland slutade med självmord eller att familjer stötte ut homosexuella släktingar. Fram till år 1979 betraktades homosexualitet som en sjukdom i Sverige.

Lika väl som att kalla ett ställe för ”Gay friendly” kan man då kalla det för ”Straight friendly”. Måste det finnas ställen som specificerar vilken sexuell läggning man har? Vi tycker inte det. Och likadant ser vi mångfalden som en tillgång och inte ett hot. Hos oss är alla välkomna, alltid!

Värdegrund

På Bee har vi fem värdeord som vi lever efter:

  1. Gästfokus, du skall känna dig viktig.
  2. Prisvärdhet, du skall vara nöjd.
  3. Mysighetsfaktor, du skall trivas.
  4. Lagom trendiga, känn dig hemma.
  5. Omtänksamhet, du är viktig för oss.